Sint is weer naar Spanje, tot volgend jaar!

Sinterklaas komt naar Rijssen!

Sinterklaas en zijn Pieten zijn uitgenodigd voor een bezoek aan de stad Rijssen op zaterdag 19 november 2016. Omdat er ook dit jaar weer een groot aantal Pieten meekomen, is het PC de Rozengaarde in de Sinterklaas-periode veranderd in het Pietengebouw.

Pietengebouw (Rozengaarde 59)
Om 13.15 uur zal Sinterklaas en zijn Pieten het Pietengebouw verlaten. Sinterklaas en zijn grote aantal Pieten kijken uit naar het begroeten van de vele kinderen, want hier is het mogelijk om Sinterklaas nog een hand te geven. Aan het einde van de straat zal zijn paard Amerigo op hem wachten.

Om 13.30 uur zal de stoet onder begeleiding van de muzikanten van Muziekvereniging Wilhelmina en de Colorguards de toer vervolgen.

Route
Voor de intocht is een route gemaakt. Deze zal starten vanaf het Pietengebouw aan de Rozengaarde en gaat door de Kerkstraat – Oranjestraat – Enterstraat – Grotestraat – Het Schild – Haarstraat – Hoge Wal plein – Bouwstraat en eindigt op het Europaplein. We hopen dat de Wegwijspiet de weg kan vinden naar het Europaplein. Dat blijft altijd weer spannend.

Europaplein
Met toneel, zang en dans gaan we samen Sinterklaas verrassen. Sinterklaas wordt om 14.00 uur verwacht op een mooi aangekleed podium op het Europaplein. Ladyspeaker juf Suus en burgemeester Hofland zullen Sinterklaas daar welkom heten. Sommige Pieten willen Sinterklaas nog laten zien waar ze goed in zijn. Ook de Danspieten verzorgen nog een extra optreden.

Om 14.30 uur zal Sinterklaas samen met zijn Pieten vertrekken naar het Huis van Sinterklaas om zijn nieuwe interieur, bed en werktafel te bekijken. Rond 15.00 uur zal hij wel zo moe zijn dat hij de gordijnen van het huis dichtdoet om even te gaan slapen. De Pieten gaan terug naar het Pietenhuis. Zij gaan de komende tijd druk aan de slag in de cadeautjesfabriek.

Korte samenvatting programma
– 13.15 uur Sinterklaas en Pieten verlaten het Pietengebouw (Rozengaarde 59).
– 13.30 uur Vertrekt de stoet voor een rondgang door het centrum.
– 14.00 uur Aankomst Sinterklaas op Europaplein.
– 14.30 uur De Sint vertrekt naar het Huis van Sinterklaas (Haarstraat).
– 15.00 uur Einde programma.