Aantal nachtjes tot dat Sint weer in het land is:
25

Sinterklaas komt naar Rijssen, 18 november is het zover!

Sinterklaasintocht in Rijssen;

Zaterdag 18 november zal Sinterklaas met alle pieten rond 13:15 uur het Pietenhuis aan de Rozengaarde verlaten. De Sint en zijn grote aantal Pieten kijken uit naar het begroeten van de vele kinderen want hier is het nog mogelijk om de Sint nog hand te geven en een vriendelijk gebaar van de Pieten.

I.v.m. de werkzaamheden op het Europaplein zal de route en de ontvangst locatie anders zijn dan andere jaren.

Om 13.30 uur zal de stoet onder begeleiding van dweilorkest De Kamgoarn Klösse zijn toer vervolgen via de Julianastraat – Grotestraat – Enterstraat – Oranjestraat – Elsenerstraat – Bouwstraat – Hoge Walplein – Haarstraat – Het Schild.

Om 14:00 uur zal Sinterklaas met zijn pieten aankomen bij een mooi aangekleed podium op het Schild. Ladyspeaker Juf Suus en de burgemeester A. Hofland van de gemeente Rijssen-Holten zullen de Sint daar welkom heten. Enkele pieten willen Sinterklaas nog laten zien waar ze goed in zijn en zullen de danspieten nog extra optreden geven.

Om 14:30 uur vertrekt de Sint naar het Huis van Sinterklaas om zijn nieuwe interieur, bed en werktafel te bekijken. Rond 14.45 uur zal hij zo moe zijn dat hij de gordijnen van het huis dichttrekt om even te gaan slapen.

De Pieten gaan snel terug naar het Pietenhuis: zij gaan de komende tijd druk aan de slag in de cadeautjesfabriek.